Vendosni fjalën kyçe....

Meta pas takimit me Ballën: S’ka konsultime me partitë, 27 Shkurti ose 6 Marsi janë dy datat për zgjedhjet e pjesshme vendore


Presidenti Ilir Meta pas takimit me Taulant Ballën, tha në një prononcim për mediat se nuk ka pasur asnjë ftesë zyrtare për konsultim për partitë politike por ky takim i sotëm ishte një kërkesë për sqarim për shkak të afateve ligjore.

“Nuk ka pasur asnjë ftesë zyrtare për asnjë forcë politike. Për të zgjidhur këtë çështje një herë e mirë ju i dini iniciativat e mia si me KQZ, si me Qeverinë, si me Kuvendin. Nga të gjithë veprimet kam komunikuar me këto institucione, dhe njëkohësisht me Gjykatën Kushtetuese për çështjen e Lushnjës, për të cilën presim përgjigje përfundimtare brenda ditës së sotme. Nuk ka pasur ofertë për Partinë Socialiste. Sigurisht që ka pasur një kërkesë informale për një konsultë me kryetarin e shumicës në Kuvend, i cili është z. Balla, meqenëse kemi pasur disa dilema të interpretimit të ligjit për datën e zgjedhjeve. Qëllimi im ka qenë që të jap kohën maksimale të 45 ditëve që nuk ka të bëjë me forcat politike por edhe me përgatitjen e procesit pasi bëhet fjalë për 6 njësi që fillojnë në Theth dhe mbarojnë në Lushnjë! Këshilli i Ministrave më njoftoi dje, Gjykata Kushtetuese maksimumi e sjell nesër.”- tha Meta.

Presidenti shtoi se nuk do të konsultojë me partitët politike për datën në zgjedhjet e pjesshme për kryetar. Ai zbuloi 2 datat e propozuara dhe theksoi se fjalën e fundit e ka KQZ.

“Nuk ka arsye për konsultim me partitë politike. Nuk kemi përse të spekulojmë. Ky takim nuk ishte një çështje e rëndësishme që të ftoja Kryetarin e Kuvendit.  Kam pasur vetëm një shqetësim se mos i bojkonte shumica. Keni marrë garanci nga shumica. Opozita nuk mund të ankohet nëse jep një ditë më shumë për të hyrë në zgjedhje Zoti Taulant është i madhërishëm është përfaqësues edhe i shumicës, por cakton vendin edhe pakicës .Mora garanci nga Balla, janë të gatshëm në çdo kohë, s’ka pasur ftesë zyrtare për asnjë parti. Dy data janë 27 shkurt ose 6 mars, Meta nuk kërkon datë, por jep një datë dhe më e rëndësishme për Metën është KQZ. Kam komunikuar edhe me KZQ, Kuvendin dhe Këshillin e Ministrave. Raporti im në këtë rast është me qytetarët në bashkitë ku aktualisht drejtojnë njerëz të pavotuar as nga partitë. Nuk kisha më çfarë të prisja pas vendimit të GjK.”- tha presidenti.