Vendosni fjalën kyçe....

Djokovic do dëbohet nga Australia, humbet apelimin në Gjykatë


Novak Djokovic pritet të dëbohet nga Australia pasi humbi një përpjekje të fundit në gjykatë për të qëndruar në vend.

Gjyqtarët refuzuan apelimin e yllit të tenisit pasi qeveria anuloi vizën e lojtarit të pavaksinuar për arsye të shëndetit publik.

Vendimi i ka dhënë fund shpresave të tij për të mbrojtur titullin e tij në Australian Open dhe për të fituar një Grand Slam të 21-të rekord, raporton BBC.

Gjokoviç tha se ishte “jashtëzakonisht i zhgënjyer”, por respektoi vendimin, të marrë në prag të ndeshjes së tij të parë.

“Unë do të bashkëpunoj me autoritetet përkatëse në lidhje me largimin tim nga vendi”, tha ai në një deklaratë.

Mbështetësit e tij heshtën jashtë sallës së gjyqit ndërsa u shpall vendimi.

Gjokoviç nisi çështjen pasi Ministri i Emigracionit Alex Hawke përdori kompetencat e tij ministrore për të anuluar vizën e lojtarit serb, duke argumentuar se prania e tij në vend rrezikonte të nxiste ndjenjën kundër vaksinës.

Ishte hera e dytë që i ishte hequr viza, pasi anulimi i parë për shkak të mosrespektimit të rregullave të hyrjes në Covid u anulua nga një gjyqtar tjetër.

Gjatë seancës gjyqësore të së dielës përpara një paneli prej tre gjyqtarësh, mbrojtja e Gjokoviç argumentoi pa sukses se arsyet e dhëna nga qeveria ishin “të pavlefshme dhe të palogjikshme”.

Shefi i drejtësisë James Allsop tha se vendimi i gjykatës federale të dielën bazohej në ligjshmërinë dhe ligjshmërinë e vendimit të ministrit, jo në “meritat apo mençurinë e atij vendimi”.