Vendosni fjalën kyçe....

Çmimi i gazit në Europë thyen rekordin e lartë historik


Çmimet e gazit natyror në Evropë arritën rekordet më të larta në tregtimin e së martës, duke tejkaluar 1,000 dollarë për 1,000 metra kub për herë të parë në histori, tregojnë të dhënat nga Exchange Intercontinental (ICE).

Çmimi i tetorit në shkëmbimin holandez TTF u rrit në 1,031.30 dollarë për 1.000 metra kub, me rritjen e përgjithshme të çmimeve të gazit që nga fillimi i ditës së tregtimit që tejkalon 11%. Çmimi i nëntorit në TTF ka arritur pothuajse 1,040 dollarë për 1,000 metra kub.

Çmimet evropiane të gazit mund të vazhdojnë të rriten dhe të thyejnë rekorde të reja në rast të dimrit të ftohtë dhe mungesës fizike të gazit në treg, sipas agjencisë ndërkombëtare të vlerësimit Fitch.

Vëllimet e ulëta të magazinimit të gazit në të gjithë kontinentin dhe kërkesa jashtëzakonisht e lartë për sezonin gjithashtu shtojnë perspektivat e niveleve rekord në tregun evropian të gazit.