Vendosni fjalën kyçe....

Një plan për të zhdukur teoritë përçarëse dhe radikale nga shkollat tona


Nga Donald J. Trump

Kur ishte kandidat, premtimi numër një i Joe Bidenit ishte të “bashkonte” Amerikën. Megjithatë, në muajt e tij të parë si president, përparësia e tij numër një ka qenë ndarja e vendit tonë sipas racës dhe gjinisë në çdo hap.

Nuk ka shembull më të qartë se përpjekja e re e administratës Biden që synon indoktrinimin e nxënësve të Amerikës me disa nga teoritë më toksike dhe anti-amerikane të konceptuara ndonjëherë.

Është jetike për amerikanët të kuptojnë se çfarë do të bënte kjo iniciativë, çfarë e nxit atë dhe, më e rëndësishmja, si mund ta ndalojmë atë.

Për dekada, e majta ka shtyrë pa pushim një vizion të Amerikës që hedh historinë, kulturën, traditat dhe dokumentet tona themelore në dritën më negative të mundshme. Megjithatë, në vitet e fundit, kjo përpjekje thellësisht e panatyrshme ka përparuar duke u thënë fëmijëve se historia e tyre është e keqe, për t’u thënë amerikanëve se ata janë të këqij.

Në klasat në të gjithë kombin, studentët po i nënshtrohen një kurrikule të re të krijuar për t’i mbushur trurin me dogmën qesharake të krahut të majtë të njohur si “teoria e racës kritike”. Fakti kryesor në lidhje me këtë doktrinë të shtrembëruar është se ajo është plotësisht antitetike ndaj gjithçkaje që amerikanët normalë të çdo ngjyre do të dëshironin t’u mësonin fëmijëve të tyre.

Në vend që të ndihmojë të rinjtë të zbulojnë se Amerika është kombi më i madh, më tolerant dhe më bujar në histori, po i mëson ata që Amerika është sistematikisht e keqe dhe se zemrat e njerëzve tanë janë plot urrejtje dhe ligësi. Larg nga çuarja përpara e ëndrrës së bukur të Martin Luther King Jr, që fëmijët tanë të mos “gjykohen nga ngjyra e lëkurës së tyre, por nga përmbajtja e karakterit të tyre” – teoria e poshtër e re e së majtës predikon se gjykimi i njerëzve nga ngjyra e lëkurës së tyre është në të vërtetë një ide e mirë.

Të mësosh qoftë edhe një fëmijë me këto mesazhe përçarëse do të ishte abuzim psikologjik. Indoktrinimi i brezave të tërë të fëmijëve me këto ide ekstreme nuk është thjesht imorale – është një program për vetëvrasje kombëtare. Megjithatë, kjo është pikërisht ajo që administrata Biden miratoi kohët e fundit në një rregull të botuar në Regjistrin Federal që synonte imponimin e një programi kritik të frymëzuar nga teoria e garës tek fëmijët e shkollave amerikane.

Rregulli citon shprehimisht “Projektin 1619” të diskredituar të Ne2 York Times si një motivim. Times ka përshkruar qëllimin e përpjekjes së saj si “riedukim” të popullit Amerikan, dhe projekti madje përfshin një plan mësimi që inkurajon studentët të praktikojnë “fshirjen” e pjesëve të Deklaratës së Pavarësisë. Rregulli i Bidenit gjithashtu citon drejtpërdrejt një aktivist të krahut të majtë dhe ithtar kryesor të teorisë së racës kritike, libri shkollor i të cilit thotë: “Ilaçi i vetëm për diskriminimin në të kaluarën është diskriminimi aktual. I vetmi ilaç për diskriminimin aktual është diskriminimi në të ardhmen.”

Kjo është ajo që administrata e Bidenit dëshiron t’u mësojë fëmijëve të Amerikës.

Rregulli i Departamentit të Arsimit buron nga një urdhër ekzekutiv që Biden nënshkroi ditën e tij të parë në detyrë. Urdhri i Biden shfuqizoi Komisionin Këshillimor të Presidentit 1776 që unë krijova për të nderuar parimet themeluese të Amerikës dhe ktheu një veprim ekzekutiv që ndërmora për të ndaluar që këto teori të shthurura të imponoheshin mbi punonjësit federalë në seancat e trajnimit të fuqisë punëtore.

Fatmirësisht, shumica e amerikanëve e kundërshtojnë këtë marrëzi. E majta vetëm e ka shpëtuar atë deri në këtë pikë sepse jo mjaft prindër kanë qenë duke i kushtuar vëmendje dhe kanë folur. Por kjo po ndryshon shpejt. Nga Loudoun County, në Kaliforni, prindërit kanë filluar të ngrejnë zërin e tyre kundër revolucionit kulturor të majtë. Ajo që u duhet tani është një plan për ta ndaluar atë në të vërtetë.

Këtu janë reformat që duhet të kërkojë çdo prind i shqetësuar në Amerikë.

Së pari, çdo legjislaturë e shtetit duhet të miratojë një ndalim për dollarët e taksapaguesve që shkojnë në çdo rreth shkollor ose vend pune që mëson teorinë kritike të racës, e cila shkel në thelb ligjet ekzistuese për anti-diskriminim. Të frymëzuar nga urdhri im ekzekutiv vitin e kaluar, Florida, Teksasi, Karolina e Veriut, Oklahoma dhe shtete të tjera tashmë kanë ndërmarrë hapa për të miratuar ligje të tilla. Duhet të ndodhë kudo – dhe Kongresi duhet të kërkojë të vendosë një ndalim federal përmes legjislacionit gjithashtu.

Së dyti, secili shtet duhet të krijojë Komisionin e tij 1776 për të shqyrtuar kurrikulën e shkollës publike dhe për të siguruar që studentët po marrin një arsim patriotik, pro-amerikan – duke mos u mësuar që Shtetet e Bashkuara janë një komb i lig.

Së treti, prindërit kanë të drejtë të dinë saktësisht se çfarë po u mësohet fëmijëve të tyre. Vitin e kaluar, shumë prindër patën mundësinë të dëgjonin në mënyrë rutinë për herë të parë për shkak të të mësuarit në distancë. Ndërsa studentët kthehen në klasë, shtetet duhet të miratojnë ligje që kërkojnë që të gjitha planet e mësimit të vihen në dispozicion të prindërve – çdo material, artikull dhe lexim duhet të vendoset në një portal në internet që lejon prindërit të shohin se çfarë po mësojnë fëmijët e tyre. Për më tepër, në shumë vende, ka rregulla që i ndalojnë studentët të regjistrojnë ato që thonë mësuesit në klasë. Shtetet dhe bordet e shkollës duhet të krijojnë “Të Drejtën për Regjistrim”.

Së katërti, prindërit duhet të organizohen në nivel lokal – në çdo rreth shkollor në Amerikë – për të eleminuar “Action Civics” dhe versione të tjera të përpjekjes për të shtrembëruar edukimin tradicional qytetar në një mjet për indoktrinimin politik. Argumenti i ri i së majtës është se “ndarjet” tona burojnë nga mungesa e “edukimit qytetar” – një problem që ata synojnë të “rregullojnë” me shumë para të reja të taksapaguesve dhe një ripërcaktim të “të drejtës civile” në shkolla, ashtu si ata po përpiqen të ripërcaktojnë kuptimin e “infrastrukturës”. Tani për tani, Kongresi po punon për një projekt-ligj prej 1 miliard dollarësh të njohur si Akti i Demokracisë së Siguruar të Qytetarëve. Asnjë republikan nuk duhet t’i besojë administratës së Bidenit me një miliard dollarë për t’i shpenzuar në programe të tilla. Edhe më keq, legjislacioni kërcënon të vendosë një kurrikulë de facto kombëtare për historinë dhe qytetarët, duke korruptuar në mënyrë efektive shtetet për të miratuar kurrikulën anti-amerikane të së majtës. Është si Bërthama e Përgjithshme përsëri – por shumë më ekstreme. Dhe prindërit duhet të bashkohen për të ndaluar këtë kapje të re të pushtetit federal.

Së pesti, çdo prind që kundërshton materialin që po i mësohet fëmijës së tij në shkollën publike duhet të marrë një kupon automatik, duke i fuqizuar ata të zgjedhin një shkollë tjetër. Qeveria nuk ka të drejtë të shpëlajë trurin e studentëve me ideologji të diskutueshme kundër vullnetit të prindërve të tyre.

Së gjashti, shtetet duhet të rimarrin kontrollin e shkollave të tyre dhe organeve të kredencializimit për t’u siguruar që ata nuk do të heqin dorë nga mësuesit e radikalizuar. Për të qenë të qartë, shumica dërrmuese e mësuesve të kombit tonë janë disa nga njerëzit më vetëmohues dhe të mrekullueshëm – por për fat të keq, shumë prej tyre kanë mbaruar shkolla jashtëzakonisht të njëanshme dhe mund të mos jenë as të vetëdijshëm për shkallën në të cilën ka përshkuar ideologjia e majtë në kurrikula. Shtetet duhet të krijojnë organe alternative të kredencializimit që mund të certifikojnë mësues të shkëlqyeshëm që dinë të rrënjosin një ndjenjë dashurie për Amerikën. Rrethet shkollore atëherë mund ta bëjnë përparësi punësimin e mësuesve me këto çertifikime, veçanërisht për rolet e anglishtes, historisë dhe studimeve shoqërore. Shtetet madje mund të krijonin versionet e tyre të Mësimit për Amerikën për të futur të rinj të pasionuar dhe patriotë në klasë.

Më në fund, shtetet duhet të thyejnë monopolin e mandatit në shkollat ​​publike K-12. Fillimisht mandati që duhej të mbronte arsimtarët kompetentë që të mos iu nënshtroheshin ndikimit të panevojshëm politik; është shndërruar në një mekanizëm për të mbrojtur mësuesit e paaftë që vetë ushtrojnë ndikim të padrejtë politik mbi fëmijët tanë. Edukatorët që po tjetërsojnë fëmijët nuk duhet të mbrohen me mandat të përjetshëm; ata duhet të çlirohen për të ndjekur një karrierë si aktivistë politikë.

Mos bëni asnjë gabim: Motivi prapa gjithë kësaj çmendurie të majtë është të diskreditosh dhe eleminosh pengesat më të mëdha për transformimin themelor të Amerikës. Për të pasur sukses me axhendën e tyre ekstreme, radikalët e dinë se ata duhet të heqin lidhjen tonë me Kushtetutën, Deklaratën e Pavarësisë dhe mbi të gjitha, vetë identitetin e Amerikanëve si një popull i lirë, krenar dhe vetëqeverisës. E majta e di se nëse ata mund të shkrijnë kujtesën dhe identitetin tonë kombëtar, ata mund të fitojnë kontrollin total politik që dëshirojnë.

Një komb është po aq i fortë sa shpirti i tij. Për fëmijët tanë, ne duhet të veprojmë para se të jetë tepër vonë.

*Donald Trump ishte presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara.

VINI RE: Ky artikull është pronë intelektuale e RealClear Politics