Vendosni fjalën kyçe....

Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e PD-së: Zgjedhjet në Gjirokastër janë të vlefshme


Kolegji Zgjedhor ka rrëzuar kërkesën e PD-së për shpalljen e pavlefshmërisë së zgjedhjeve në qarkun e Gjirokastrës.

Paraditen e sotme, avokati i PD-së Ivi Kaso paraqiti provat, që sipas tij tregojnë se ka patur një manipulim të vullnetit të qytetarëve në zgjedhjet e 25 Prillit.

Kaso kërkoi në Kolegj Zgjedhor që të merren në konsideratë 16 prova të cilat KAS nuk i mori parasysh.

“Është ndikuar procesi parapërgatitur me vendimmarrje të tilla të qeverisë, sic është vendimi për ndryshimin e pagave për mjekët. Janë vendosur vendime të tjera, akordimi i fondeve në vlera të ndryshme për kategorinë rurale për bujqësinë dhe zhvillimin rural.

Pavarësisht ndalimit që parashikon legjislacioni 4 muaj para zgjedhjeve, pavarësisht qëllimit që jo vetëm në mënyrë formale ndaloi mazhorancën që të përdorte burimet, por edhe dhënien e benfiteve kategorive të ndryshme të shtetasve, ky ndalim është shkelur me të dyja këmbët duke u përdoruri çdo burim shtetëror dhe benefit.  

Struktura kriminale e vënë në punë nga mazhoranca, nga qeveria për të influencuar në rezultatin është e njëjta në të gjitha qarqet. Ajo që ndryshon janë aktorët.”- shprehej Kaso.

Më herët KAS rrëzoi dhe kërkesën e PD-së për shpalljen të pavlefshme të zgjedhjeve të Gjirokastër.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *