Vendosni fjalën kyçe....

Gjykata holandeze vendos që të hiqet ora policore si masë anti-covid


Një gjykatë në Hagë vendosi të martën që ora e ndalimit në Holandë për të ndaluar përhapjen e COVID-19 duhet të hiqet pasi shkel lirinë e lëvizjes dhe mbledhjes.

Shtetrrethimi duhet të hiqet menjëherë,” tha gjykata në një deklaratë, duke shtuar se qeveria abuzoi me kompetencat e saj të gjendjes së urgjencës.

“Shtetrrethimi është një shkelje e gjerë e së drejtës për lirinë e lëvizjes dhe privatësisë dhe (indirekt) kufizon, ndër të tjera, të drejtën për lirinë e tubimit dhe demonstrimit,” tha gjykata në një deklaratë të postuar në mediat sociale, raporton Euronews.

Çështja u dërgua në gjykatë nga një grup që protestonte kundër futjes së shtetrrethimit i cili është në fuqi nga ora 21:00 deri në 4:30 deri në 2 Mars.

Qeveria ende nuk ka reaguar ndaj gjykimit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *