Vendosni fjalën kyçe....

Katër personave në Tiranë e Fier u shkon formulari i pasurisë


Katër personave në Tiranë e Fier u ka shkuar formulari i vetëdeklarimit të burimit të pasurisë.

Personat në fjalë janë dënuar më herët për vrasje, shfrytëzim prostitucioni e prodhim e shitje lëndësh narkotike.

Sipas policisë dyshohet se ata e kanë vënë pasurinë në mënyrë të paligjshme.

Bëhet fjalë për Lulëzim Çepelen, banues në Tiranë, Shkëlqim Kurpalajn banues në Tiranë, Renato Rrapajn banues në Fier dhe Fatmir Kallashin, banues në Fier.

Njoftimi

Vijon pa ndërprerë Operacioni Forca e Ligjit, në zbatim të detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ të datës 31 janar 2020.

Në kuadër të zbatimit të Ligjit Special për masat pasurore ndaj individëve të dënuar apo akuzuar për krim të organizuar apo krime të rënda, OFL i ka nisur kërkesat me shkrim për vetëdeklarimin e burimeve të pasurisë, shtetasve:

F.K., banues në Fier, i dënuar për veprën penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”;

R.R., banues në Fier, i dënuar për veprën penale “Vrasja me paramendim”, mbetur në tentativë;

L.Ç., banues në Tiranë, i dënuar për veprën penale “Shfrytëzimi i prostitucionit”;

Sh.K., banues në Tiranë, i dënuar për veprën penale “Shfrytëzimi i prostitucionit”, kryer në bashkëpunim, mbetur në tentativë.

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së dhe më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL është në veprim të pandërprerë dhe në kryerje të veprimeve komplekse për vendosjen e sekuestrove emergjente mbi pasuritë e dyshuara të përfituara nga krimi, si dhe për dërgimin e formularëve të vetëdeklarimit të gjithë personave që janë subjekt i Ligjit Special.

OFL do të informojë publikun në vijimësi për të gjitha nismat procedurale dhe operacionet ekzekutive që do të kryejë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *