Vendosni fjalën kyçe....

Katër personave në Gjirokastër e Përmet u shkon formulari i pasurisë


Katër personave në Gjirokastër e Përmet u ka shkuar formulari i vetëdeklarimit të burimit të pasurisë. Ata kanë qenë dënuar me herët prodhim e shitje lëndësh narkotike.

Sipas policisë dyshohet se ata e kanë vënë pasurinë me mjete të paligjshme.

Personat në fjalë janë Dermush Buzheri, Tatiana Gjini, Zhuljen Bezati e Gazmir Muhaj.

Njoftimi

Vijon pa ndërprerë Operacioni Forca e Ligjit, në zbatim të detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ të datës 31 janar 2020.

Në kuadër të zbatimit të Ligjit Special për masat pasurore ndaj individëve të dënuar apo akuzuar për krim të organizuar apo krime të rënda, OFL i ka nisur kërkesat me shkrim për vetëdeklarimin e burimeve të pasurisë, shtetasve:

  1. D.B., banues në Gjirokastër, i dënuar për veprën penale “Kultivimi i bimëve narkotike”;
  2. T.Gj., banuese në Gjirokastër, e dënuar për veprën penale “Kultivimi i bimëve narkotike”;
  3. Zh. B., banues në Përmet, i dënuar për veprën penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”;
  4. G.M., banues në Përmet, i dënuar për veprën penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve”.

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së dhe më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL është në veprim të pandërprerë dhe në kryerje të veprimeve komplekse për vendosjen e sekuestrove emergjente mbi pasuritë e dyshuara të përfituara nga krimi, si dhe për dërgimin e formularëve të vetëdeklarimit të gjithë personave që janë subjekt i Ligjit Special.

OFL do të informojë publikun në vijimësi për të gjitha nismat procedurale dhe operacionet ekzekutive që do të kryejë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *