Vendosni fjalën kyçe....

Polonia tërhiqet nga traktati europian që zhduk gjinitë mashkull e femër


Qeveria polake po tërhiqet nga një traktat evropian për të cilin thuhet se përqendrohet në dhunën ndaj grave.

Varshava thotë se përmban një dispozitë që shkollat ​​t’u mësojnë fëmijëve për teorinë e gjinisë, e cila i quan sekset biologjike ‘arkaike’.

“Ministria e Familjes është drejtuar të ndërmarrë hapat e nevojshëm për t’u tërhequr nga e ashtuquajtura Konventa e Stambollit e Këshillit të Evropës”, tha Ministria e Drejtësisë e Polonisë të hënën.

Polonia e ratifikoi traktatin, i cili u nënshkrua me nxitim në vitin 2012, përsëri në 2015, por vende të tilla si Hungaria fqinje, Lituania dhe Republika Çeke nuk do e bëjnë këtë.

“Ai përmban elemente të një natyre ideologjike, të cilat ne i konsiderojmë të dëmshme,” tha Ministri i Drejtësisë, Zbigniew Ziobro, duke shpjeguar vendimin.

Në veçanti, Varshava vë në diskutim ‘supozimin e rremë se seksi biologjik është arkaik dhe në të vërtetë gjithçka varet nga gjinia socio-kulturore,’ shtoi Ziobro.

Duke i detyruar kombet të promovojnë teorinë tek fëmijët jo vetëm që shkel të drejtat e prindërve, shtoi ai, por ‘besojmë se kjo është e rreme, dhe ne e refuzojmë plotësisht’.

Këshilli i Evropës reagoi ndaj masës duke e quajtur atë për të ardhur keq. Sekretarja e Përgjithshme, Marija Pejcinovic Buric, tha se Konventa e Stambollit ishte ‘një traktat ndërkombëtar për të luftuar dhunën ndaj grave dhe dhunën në familje dhe ky është qëllimi i tij i vetëm,’ duke shtuar se largimi i Polonisë do të ishte ‘një hap i madh prapa’ për përpjekjet e tyre.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *