Vendosni fjalën kyçe....

Haradinaj thirrje SHBA-së t’i bëjë presion Serbisë për njohjen e Kosovës


Duke folur për vizitën e tij të fundit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ish-kryeministri Ramush Haradinaj ka thënë se ka kërkuar nga SHBA-ja që të mos e trajtojë Kosovën të barabartë me Serbinë në dialog. Ai ka thënë se Amerika duhet të shfrytëzojë fuqinë e vet për të bërë presion te Serbia që ta njohë Kosovën.

Tash është një traditë e komunikimit tonë me Amerikën edhe pse për mua ishte pak e çuditshme sepse kam hip në aeroplan si kryeministër në detyrë dhe kam zbritur pa atë përgjegjësi. Por ishte mundësi e mirë të vazhdoj komunikimin me SHBA-në.

Kam folur për anëtarësimin e Kosovës në NATO, e kam fokusuar edhe çështjen e liberalizimit të vizave, sepse SHBA-ja ka një ndikim dhe bilateralen Kosovë-Amerikë, por një bilaterale që duhet të jetë e veçuar krahasuar me të tjerët sepse Kosova është vendi i vetëm që rreshtuar me Amerikën për shumë çështje dhe prandaj ne nuk mund të trajtohemi barabartë me Serbinë, e cila i ka bërë gjërat e kundërta prej SHBA-së.

I kam kërkuar Amerikës që në çështjen ndaj nesh, por edhe në çështjen e dialogut të mos trajtohemi si të barabartë me Serbinë. Nuk ka vend në botë që është më pro amerikanë se Kosova”, ka thënë Haradinaj në Rubikon të KTV-së.

“Mendoj që situata është shumë e thjeshtë, Amerika duhet ta shfrytëzojë fuqinë e vet për çështjen ndaj Serbisë, Amerika duhet t’i bëjë presion Serbisë për njohje”, ka shtuar ish-kryeministri.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *