Vendosni fjalën kyçe....

Tabaku: Çfarë po ndodh me sistemin e Thesarit? Prej 2 gushtit nuk punon


Ish-deputetja e Partisë Demokratike Jorida Tabaku akuzon qeverinë se ka thyer standardet e transparencës.

Tabaku ngren dyshime lidhur me atë që po ndodh me sistemin e thesarit në vend pasi sistemi nuk punon që prej 2 gushtit dhe tenderat nuk publikohen online.

“Cfarë po ndodh me sistemin e Thesarit?

Që prej datës 2 Gusht sistemi i thesarit online nuk funksionon! Që kjo qeveri ka thyer çdo standart transparence është e qartë! Nuk publikohen me tenderat online, nuk dalin më vendimet e qeverisë në fletoren zyrtare, as dekretet e presidentit, nuk publikohen më ligje në faqen e kuvendit. Faktikisht, nuk ka me asnjë mënyrë se si të aksesosh dokumente zyrtare!”, shkruan Tabaku.

Sipas Tabakut, ka dy arsyeje për këtë: ose janë duke kryer pagesa e rimbursime që duan t’i mbajnë të fshehta ose qeveria shqiptare nuk ka më para.

Por fakti që sistemi i thesarit nuk funksionon prej më shumë se 10 ditësh do te thotë dy gjëra; ose janë duke kryer pagesa e rimbursime që duan t’i mbajnë të fshehta ose qeveria shqiptare ka më shumë se 10 ditë që nuk bën pagesa pasi qeveria nuk ka më parà!

Kushdo qoftë arsyeja ajo çfarë vlen për t’u theksuar është terri i plotë informativ mbi veprimet e qeverisë. Tanimë nuk bëhet fjalë për thyerjen e standarteve të vendosura nga qeveria demokratike. Bëhet fjalë për fshehjen e një krimi që është po aq i rëndë sa vetë krimi. Në pritje të Ministrisë për të reaguar duhet të kuptojmë që spektakli i ofruar në televizor me inspektimet tatimore është gënjeshtra që mbulon malin e madh të korrupsionit!”, shkruan ish-deputetja.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *