Vendosni fjalën kyçe....

Austria ndalon shamitë për vajzat në shkollat fillore, ligji s’prek besimet e tjera


Austria vendosi një ndalim për mbulesat e fytyrës në tetor 2017, me qeverinë që e përshkruante masën si një përpjekje për të shpallur vlerat austriake dhe për të promovuar integrimin.

Ligjvënësit austriak kanë miratuar së fundmi një projektligj për vendosjen e ndalimit të shamive për vajzat muslimane në shkollat ​​fillore.

Ligji i propozuar mori mbështetjen e Partisë Popullore të qendrës së djathtë qeverisëse dhe Partisë së Lirisë së Djathtë, ndërkohë që të gjitha partitë e opozitës e hodhën poshtë projektligjin.

Sipas formulimit të propozimit legjislativ, të gjitha veshjet që mbulojnë kokën për arsye ideologjike ose fetare do të jenë subjekt i ndalimit.

Ligjvënësit përcaktuan se patka, një kokë mbulesë e veshur nga djemtë sik, si dhe yarmulke, një kapelë e veshur nga meshkujt hebrenj, nuk do të ndikoheshin nga kufizimet, meqë ndalimi zbatohet për sendet e mbulesave që mbulojnë të gjitha flokët ose pjesë të mëdha të tyre.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *