Vendosni fjalën kyçe....

Kryebashkiakët me nga 3 mandate mund të rikandidojnë përsëri


Kryebashkiakët me nga 3 mandate mund të rikandidojnë për një tjetër mandat në krye të bashkive. Vendimi është marrë nga Komisoni Qendror i Zgjedhjeve në mbledhjen e sotme.

Në vendim theksohet se të gjithë kryebashkiakët që kanë tashmë 3 ose më shumë mandate në krye të bashkive respektive, kanë të drejtën të rikandidojnë.

Partia Socialiste kishte bërë kërkesë që kryebashkiakët me nga 3 mandate të mos kishin mundësi për rikandidim dhe për miratimin e këtij vendimi kërkoheshin 5 vota nga anëtarët e KQZ-së.

Vendimi i sotëm është miratuar me 4 vota pro dhe 1 votë kundër.

Cilët janë kryebashkiakët që rrezikoheshin

Vangjush Dako – Durrës

Qazim Sejdini – Elbasan

Xhelal Mziu – Kamëz

Gëzim Topçiu – Maliq

Adriatik Zotkaj – Poliçan

Edmond Themelko – Pustec

Fiqiri Ismaili – Vorë

Shuaip Beqiri – Konispol

/Hashtag.al


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *