Vendosni fjalën kyçe....

Regjisori francez akuzohet për përdhunim nga dy aktore


Një prokuror francez akuzoi regjisorin e shquar të filmit artistik Benoit Jacquot për, tha zyra e prokurorit të Parisit, në një çështje të profilit të lartë në lëvizjen franceze #MeToo (shqip: edhe unë).

Jacquot, 77 vjeç, është akuzuar për përdhunimin e aktorëve Julia Roy, tani 34 vjeç, në vitin 2013 dhe Isild Le Besco, tani 41 vjeç, midis viteve 1998 dhe 2000.

Aktori u lirua pas dy ditësh marrje në pyetje në paraburgim, por do të mbetet nën mbikëqyrjen gjyqësore, shtoi ajo.

Hetuesit kanë nisur një hetim pasi Judith Godreche, 52 vjeç, paraqiti një ankesë në fillim të këtij viti kundër Jacquot, duke pretenduar se ai e përdhunoi atë gjatë një lidhjeje që filloi në vitet 1980, kur ajo ishte 14 vjeç dhe ai ishte 25 vjet më i madh se ajo.

Le Besco, 41 vjeç, depozitoi një padi për përdhunim gjatë marrëdhënies së saj me Jacquot që filloi gjithashtu kur ajo ishte e mitur.

Dhe 34-vjeçarja Roy, akuzoi akuzuar regjisorin 42 vjet më të madh se ajo për sulm seksual në “një kontekst dhune dhe shtrëngimi moral që zgjati disa vjet”, sipas një burimi të afërt me rastin. Ajo luajti në katër nga filmat e tij që dolën midis 2016 dhe 2021.