Vendosni fjalën kyçe....

UEFA nis procedimet disiplonore ndaj FSHF-së, për incidentet e tifozëve


UEFA ka nisur procedimet disiplinore ndaj Federatës Shqiptare të Futbollit (FSHF) për shkak të incidenteve që ndodhën gjatë ndeshjes kundër Italisë, e cila përfundoi me rezultatin 2-1 në favor të Italisë, në Dortmund, në kuadër të Euro 2024. Incidentet përfshijnë pushtimin e fushës dhe hedhjen e objekteve nga tifozët shqiptarë.

Në një deklaratë të dielën, UEFA bëri të ditur se ka nisur gjithashtu procedurat për ndezjen e fishekzjarrëve nga tifozët shqiptarë gjatë ndeshjes së Grupit B, si dhe për “transmetimin e një mesazhi provokues të papërshtatshëm për një ngjarje sportive”. UEFA nuk dha detaje të mëtejshme në lidhje me natyrën e mesazhit që pretendohet se është transmetuar.

Trupi i Kontrollit, Etikës dhe Disiplinës i UEFA-s do të shqyrtojë dhe do të vendosë për këtë çështje në kohën e duhur, duke marrë në konsideratë të gjitha aspektet e incidenteve të raportuara.