Vendosni fjalën kyçe....

Vandalizoi statujën e Shën Terezës dhe Papa John XXIII, arrestohet autori në New York


Policia në New York ka arrestuar një burrë 30-vjeçar të identifikuar si Randy Maldonado Avila, i cili me çekiç në dorë ka dëmtuar statujat e Shën Terezës dhe Papa John XXIII jashtë një kishe në Brooklyn.

Ngjarja ka ndodhur në kishën St. Dominic në Bensonhurst, ku Maldonado Avila ka shkatërruar statujat, duke lënë atë të Papës John XXIII pa fytyrë dhe pa një dorë. Pas dëmtimit të statujave, ai ka vazhduar vandalizmin duke goditur dyert e xhamit të kishës dhe duke shkatërruar një tabelë në një stacion autobusi.

Policia ka arrestuar Maldonado Avila rreth 15 minuta pas ngjarjes dhe e ka akuzuar për shkelje vandalizmi dhe zotërim të një arme të ftohtë. Ndërsa nuk janë të qarta arsyet e veprimeve të tij kundër figurave fetare, është bërë e ditur se ai nuk kishte precedentë penalë të mëparshëm. Për momentin, është ende e paqartë nëse ai do të akuzohet për vandalizëm apo për krime urrejtjeje.

Pamjet e postuara nga kisha tregojnë dëmet e shkaktuara nga veprimet e tij shkatërrimtare. Sipas mediave vendase, vendimi për akuzat që do të ngrihen kundër tij mund të varet nga motivet e tij dhe shkalla e dëmeve të shkaktuara.