Vendosni fjalën kyçe....

Bëjnë thirrje për armëpushim në Gaza, protestat e studentëve përmes fotosh


Studentët si në SHBA ashtu edhe në Evropë kanë mbajtur demonstrata kryesisht paqësore duke bërë thirrje për një armëpushim të menjëhershëm e të përhershëm në Gaza dhe që universitetet të ndërpresin lidhjet financiare me kompanitë që ata thonë se po përfitojnë nga shtypja e palestinezëve.

Më poshtë është një galeri fotosh e protestave në kampuse universitare në SHBA e Evropë.

Protestuesit pro-palestinezë bllokojnë hyrjen në garazhin e parkimit të qendrës Stata në MIT ndërsa kërkojnë heqjen e universitetit nga Izraeli, ndër të tjera, në Kembrixh, Massachusetts, SHBA, 9 maj 2024

Një pamje e përgjithshme e një kampi proteste pro-palestineze, mes konfliktit të vazhdueshëm midis Izraelit dhe grupit islamik palestinez Hamas, në Universitetin Shtetëror të Kalifornisë (Cal State) në Los Angeles, Kaliforni, 11 maj

Protestuesit bllokojnë hyrjen e kampit pas fjalimit të themeluesit dhe komentatorit konservator të Turning Point USA, Charlie Kirk në kampus pranë një kampi proteste të mbështetësve të palestinezëve në Gaza në Universitetin e Uashingtonit në Seattle, Washington, 7 maj

Studentët e Universitetit të Sao Paulos ngritën një kamp proteste në mbështetje të palestinezëve në Sao Paulo, Brazil, 8 maj

Protestuesit pro-palestinezë qëndrojnë jashtë Universitetit të Amsterdamit gjatë një proteste kundër konfliktit të vazhdueshëm midis Izraelit dhe grupit islamik palestinez Hamas në Gaza, në Amsterdam, Holandë, 8 maj

Njerëzit marrin pjesë në një protestë në Kolegjin Universitar të Londrës në mbështetje të palestinezëve në Gaza, në mes të konfliktit të vazhdueshëm midis Izraelit dhe grupit islamik palestinez Hamas, në Londër, Britani, 11 maj

Studentët e Universitetit Complutense të Madridit mblidhen në një kamp pro-palestinez mes konfliktit të vazhdueshëm midis Izraelit dhe grupit islamik palestinez Hamas, në Madrid, Spanjë, 10 maj 2024

Një student nga Universiteti i Sao Paulos mban një tabelë që lexon “Hebre për lirinë në Palestinë”, gjatë një kampi pro-palestinez, mes konfliktit të vazhdueshëm midis Izraelit dhe grupit islamik palestinez Hamas, në Sao Paulo , Brazil, 8 maj 2024

Studentët e Universitetit të Granadës mblidhen në një kamp pro-palestinez brenda kampusit universitar Fuentenueva në Granada, Spanjë, 11 maj