Vendosni fjalën kyçe....

Bitcoin rritet vrullshëm, shkon mbi 57,000 dollarë


Bitcoin arriti nivelin më të lartë të dy viteve të martën, në rrugën e rritjes së tij më të madhe dyditore këtë vit, sipas shenjave se lojtarët e mëdhenj po blinin kriptomonedhën, ndërsa rivali më i vogël eter arriti në 3,200 dollarë për të parën herë që nga viti 2022.

Bitcoin është rritur më shumë se 10% në dy seri, e ndihmuar nga zbulimi i së hënës nga investitori i kriptove dhe firma e softuerit MicroStrategy që kishte blerë së fundmi rreth 3,000 bitcoin për një shpenzim prej 155 milionë dollarësh.

Kriptomonedha origjinale dhe më e madhe për nga vlera e tregut është rritur gjithashtu kohët e fundit nga miratimi i fondeve të tregtuara në shkëmbim (ETF) që zotërojnë bitcoin në Shtetet e Bashkuara.

Të hënën, vëllimet e tregtimit në disa nga fondet u rritën dhe firmat e lidhura me kriptot u rritën gjithashtu, në kontrast me tregjet më të gjera nervoze.

Bitcoin u rrit për herë të fundit me 4.7% në 57,232 dollarë, ndërsa eteri arriti deri në 3,290 dollarë, më i larti që nga prilli 2022.