Vendosni fjalën kyçe....

Ndahet nga jeta Lordi Rothschild, protektori i Parkut të Butrintit


Financieri britanik Jacob Rothschild, një anëtar i lartë i një prej dinastive më të njohura bankare në Evropë, ka vdekur në moshën 87-vjeçare, njoftoi familja e tij të hënën.

Lordi Rothschild është i njohur edhe për publikun shqiptar, pasi ai që prej vitit 1990 është kujdesur për ruajtjen e Parkut Kombëtar të Butrintit duke e kthyer në një ndër pasionet e jetës së tij.

Ai ka qënë dhe drejtuesi i Fondacionit Butrinti, ku ndër vite ky fondacion ka ndihmuar arkeologët shqiptarë me ata anglezë për gërmime arkeologjike në këtë Park.

Rothschild, i lindur në Angli në 1936, e filloi karrierën e tij në bankën familjare, NM Rothschild & Sons, në 1963 përpara se të vazhdonte të bashkëthemelonte J Rothschild Assurance Group, i cili u bë menaxheri i sotëm i pasurisë me qendër në Londër, St James’s Place.

Rothschild ishte gjithashtu i njohur për të qenë një mbrojtës i gjatë i arteve dhe ishte administrues i besuar i Galerisë Kombëtare të Britanisë midis 1985 dhe 1991.

Financieri britanik Jacob Rothschild, një anëtar i lartë i një prej dinastive më të njohura bankare në Evropë, ka vdekur në moshën 87-vjeçare, njoftoi familja e tij të hënën.

Familja, në një deklaratë për agjencinë e lajmeve të Press Association të Mbretërisë së Bashkuar, e quajti Rothschild “një prani të jashtëzakonshme në jetën e shumë njerëzve”.

Ai ishte “një financues jashtëzakonisht i suksesshëm, një kampion i arteve dhe kulturës, një shërbyes publik i përkushtuar, një mbështetës i pasionuar i kauzave bamirëse në Izrael dhe kulturës hebraike, një ambientalist i mprehtë dhe mik, baba dhe gjysh shumë i dashur”, tha familja. .

Ai ishte i përfshirë në shumë përpjekje biznesi, duke përfshirë themelimin e Trustit të Investimeve RIT Capital Partners, i cili ka mbështetur një sërë kompanish, nga fondet mbrojtëse deri te kompanitë fillestare të teknologjisë së pastër.

Rothschild ishte gjithashtu i njohur për të qenë një mbrojtës i gjatë i arteve dhe ishte administrues i besuar i Galerisë Kombëtare të Britanisë midis 1985 dhe 1991.

Familja bankare Rothschild i ka rrënjët në Frankfurt të shekullit të 18-të, nga ku anëtarë të ndryshëm të familjes u zhvendosën në qytete në të gjithë Evropën për të ndërtuar biznese bankare.