Vendosni fjalën kyçe....

Rihapen parukeritë në gjithë Gjermaninë pas dy muajsh të mbyllura


Parukeritë në të gjithë Gjermaninë po rihapen për biznes pasi kanë qëndruar mbyllur për dy muaj, si pasojë e rregullave të vendosura për të mbajtur nën kontroll pandeminë e Covid-19.

Ndërkohë një javë më parë, shumë nxënës të shkollës fillore u kthyen në bankat e shkollave. Kjo pason një vendim të 10 shkurtit të marrë nga kancelarja Angela Merkel dhe 16 guvernatorët e shteteve të Gjermanisë. Ata do të takohen të mërkurën për të vendosur se si të procedojnë me pjesën tjetër të kufizimeve të koronavirusit të Gjermanisë, që zgjasin deri më 7 Mars siç shkruan News Observer.

Disa lande gjithashtu po lejojnë hapjen e bizneseve të tilla si dyqanet e luleve dhe dyqanet e pajisjeve. Shumica e dyqaneve janë mbyllur në të gjithë Gjermaninë që nga 16 Dhjetori. Restorantet, baret, objektet sportive dhe të kohës së lirë janë mbyllur që nga 2 nëntori dhe hotelet lejohen vetëm për të akomoduar ata që udhëtojnë për punë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *