Vendosni fjalën kyçe....

Franca vendos kufizime të reja anti-covid, i mbyll kufijtë për shtetet jashtë BE-së


Franca po vendos kufizime të reja kufitare Covid-19 nga e diela, por përsëri i ka rezistuar një bllokimi të ri në të gjithë vendin.

Të gjithë, përveç udhëtimeve thelbësore, nga jashtë BE do të ndalohen dhe kërkesat e testimit për udhëtarët nga brenda BE do të shtrëngohen.

Kryeministri Jean Castex tha se ora e natës e Francës do të zbatohej më fort dhe qendrat e mëdha tregtare do të mbylleshin.

Por masat u panë si të buta dhe favorizojnë ekonominë. Disa mjekë kanë frikë se nuk do të frenojnë infeksionet.

Castex tha që nga e diela, përveç arsyeve të jashtëzakonshme, “çdo hyrje në Francë dhe çdo dalje nga territori ynë në ose nga një vend jashtë Bashkimit Evropian do të ndalohet”.

Një numër vendesh janë të përjashtuar, pasi nuk konsiderohen të rrezikuar, ato janë Australia, Koreja e Jugut, Japonia, Zelanda e Re, Ruanda, Singapori dhe Tajlanda.

Për më tepër, ardhjet nga brenda BE dhe disa shtete të tjera – Andorra, Islanda, Lihtenshtajni, Monako, Norvegjia, San Marino, Vatikani dhe Zvicra – do të duhet të paraqesin një test negativ të reaksionit zinxhir polimerazë (PCR).

Të gjithë arritjet, jo vetëm nga ajri dhe deti, por edhe nga toka, duhet të jenë në përputhje me rregullin e provës.

Ekzistojnë përjashtime, përfshirë punëtorët ndërkufitarë dhe transportuesit, dhe grupe të tjera si studentët, punëtorët shëndetësorë dhe diplomatët, megjithëse lista nuk është e përcaktuar plotësisht.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *