Vendosni fjalën kyçe....

Studimi: Një në 10 shefa besojnë se puna nga shtëpia është më pak produktive


Puna nga shtëpia është më pak produktive, të paktën kështu besojnë një në katër shefa sipas një studimi të realizuar në Mbretërinë e Bashkuar.

Daily Mail shkruan se deri në 24 përqind të bizneseve thanë se kishte pasur një rënie të produktivitetit kur punëtorët punonin nga tryezat e tyre të kuzhinës.

Vetëm 12 përqind raportuan një rritje në normën e punës dhe 52 përqind thanë se nuk kishte asnjë ndryshim, sipas të dhënave të Zyrës për Statistikat Kombëtare në Britani.

Pasja e një fuqie punëtore produktive është thelbësore për prosperitetin e vendit, sepse kjo do të thotë që pagat dhe standardet e jetës mund të rriten.

Një e katërta e shefave në të gjithë industritë që janë rritur duke punuar nga shtëpia gjatë krizës thanë se produktiviteti ka rënë.

Ndërkohë që pak më shumë se një në dhjetë thanë se ishin rritur, më shumë se gjysma thanë se puna nga shtëpia nuk kishte ndikuar në produktin e punës.

Vetëm 19 përqind e ndërmarrjeve po planifikojnë të vazhdojnë të punojnë nga shtëpia si një model i përhershëm i biznesit.

Ndërsa 67 përqind as nuk e kishin ndërmend të përdornin punën nga shtëpia si model i përhershëm i biznesit. Lajmi mund të vijë si një goditje për punëtorët që preferojnë punën nga shtëpia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *