Vendosni fjalën kyçe....

Raporti – Agjencia britanik e spiunazhit propagandon fëmijët e vegjël për t’i rekrutuar


Agjensia e spiunazhit GCHQ në Britani po zhvillon programe sekrete ‘arsimore’ në dhjetëra shkolla dhe po shpërndan propagandë për fëmijë e moshës 4-vjeçare, pa dijeninë e prindërve, ka zbuluar një raport.

Agjencia e inteligjencës po zbaton programin në të paktën 40 shkolla me rreth 22,000 fëmijë të cilët po spiunohen potencialisht, sipas një hetimi nga Declassified UK.

Sipas uebfaqes hetimore, vetë oficerët e GCHQ po veprojnë në të paktën njërën nga shkollat ​​dhe prindërit e nxënësve të përfshirë nuk janë bërë të vetëdijshëm për masën e rolit të agjencisë spiune në programet e ashtuquajtura Cyber ​​Schools Hub (CSH) gjithashtu i njohur si ‘CyberFirst’.

GCHQ përshkruan publikisht programet si duke u dhënë fëmijëve midis moshës 11 dhe 17 vjeç mundësinë për të provuar ‘mënyra të reja të të mësuarit’ në një ‘mjedis inovativ kibernetik’ dhe synon të përdorë aktivitetet e shkollës për të ndihmuar rekrutimin e fëmijëve për industrinë e sigurisë kibernetike.

Megjithatë, Declassified zbuloi se përpjekjet tani janë zgjeruar në shkolla fillore, ku GCHQ ka akses te fëmijët  moshës 4-vjeçare dhe se ndërsa literatura e programit thotë se është operacionale në 23 shkolla, në të vërtetë po merr pjesë në gati dyfish më shumë me 10 prej të cilave që janë shkolla fillore.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *