Vendosni fjalën kyçe....

Si dukeshin në të vërtetë 13 gratë në pikturat e artistëve ikonikë


Adele Bloch-Bauer, modelja e Gustav Klimt

Pablo Picasso pikturoi portrete të gruas së tij, balerinës ruse Olga Khokhlova për 17 vjet. Në fillim të historisë të tyre, artisti tërhoqi Olgën në një mënyrë realiste, por më afër fundit të marrëdhënies së tyre, Picasso filloi të përdorë stilin e tij surreal, kështu që është e vështirë të kuptohet që portretet që janë bërë më vonë në të vërtetë përshkruajnë të njëjtën grua .

Ashtu si për Picasso, modelet e artistëve të mëdhenj ishin të dashurat, muzat dhe gratë e tyre. Por si dukeshin me të vërtetë këto gra në jetën reale? Çfarë bënë ata?

Bright Side krahasoi fotot aktuale të grave që pozonin për artistë të famshëm, me ato që dukeshin në pikturat. Në disa raste, kontrasti është jashtëzakonisht mbresëlënës.

Jeanne Hébuterne, modelja e Amedeo Modigliani

 

Jeanne Samary, modele e Renoir

Jane Morris, musa e Pre-Raphaelite

Jane Avril, modele e Toulouse-Lautrec

Jacqueline Roque, gruaja dhe modelja e Pablo Picasso

Gala Dalí (Elena Diakonova), gruaja, muza, dhe modelja Salvador Dalí

Camille Claudel, e dashura dhe studentja e Auguste Rodin

Aktorja Sarah Bernhardt nga Alphonse Mucha

Bella Rosenfeld, gruaja dhe modelja e Marc Chagall

Suzanne Valadon modeloi për Auguste Renoir, Henri de Toulouse-Lautrec dhe të tjerë

Olga Khokhlova (kur u martua me Picasso), gruaja dhe modelja e Picasso

Sylvette David, modelja e Pablo Picasso

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *