Vendosni fjalën kyçe....

Siçilia do të ofrojë falas kanabisin për përdorim terapeutik


Mediat italiane shkruajnë se rajoni i Siçilisë do të mbulojë shpenzimet e pacientëve që përdorin kanabis për përdorim terapeutik.

Kjo është parashikuar me një dekret të nënshkruar nga Këshilltari për Shëndetësi, Ruggero Razza. Repubblica shkruan se ilaçi do të jetë falas për pacientët me dhimbje kronike dhe neuropatike dhe spazëm nga skleroza e shumëfishtë, të cilët do të kthehen në institucionet e shëndetit publik.

Dokumenti përcakton në detaje të gjitha rregullat për recetën, përgatitjen, furnizimin dhe rimbursimin e përgatitjeve të kanabisit për përdorim mjekësor.

Receta duhet të bëhet ekskluzivisht në bazë të një plani terapeutik që zgjat deri në gjashtë muaj, mundësisht të rinovueshme. Jo të gjithë mjekët do të jenë në gjendje të japin kanabis në recetë, por vetëm mjekë të punësuar nga kompani rajonale të shëndetit publik, specialistë në anestezi, neurologji dhe qendra të terapisë së dhimbjes.

Kanabisi mund të përshkruhet përmes letrave për përdorim oral (për përgatitjen e zierjeve), letrat dhe kapsulat për përdorimin e thithjes (përmes avulluesve specifikë) dhe përmes vajit për përdorim oral.

“Është bërë një hap i shkëlqyeshëm përpara, edhe nëse nuk jemi të kënaqur plotësisht sepse shumë patologji kanë mbetur jashtë dhe ka ende shumë punë për të bërë për të garantuar të drejtën e kurimit për të gjithë. Por le të mos heqim dorë dhe ne do të vazhdojmë t’i raportojmë çështjet kritike me të cilat përballen institucionet siç kemi bërë gjithmonë, me seriozitet, qëndrueshmëri dhe vendosmëri. Ne gjithashtu jemi këshilluar që kurset e trajnimit për mjekët, të kryhen me urdhër të mjekëve në të gjitha provincat Siciliane.”- thotë Komiteti i Pacientëve të Kanabisit Mjekësor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *