Vendosni fjalën kyçe....

The Guardian akuzohet për “hakmarrje” pasi injoroi komentet e Chomsky-it kundër Laburistëve anti-semitë


Gazeta The Guardian po sulmohet për mos raportimin e komenteve të studiuesit Noam Chomsky kundër linjës Laburiste të cilët akuzohen për anti-semitë. Përdoruesit e mediave sociale e cilësojnë hipokrizi këtë veprim nga gazeta.

Chomsky deklaroi se akuzat për anti-Semitizëm kundër liderit laburist Jeremy Corbyn dhe deputetit Chris Williamson janë të “turpshme’ dhe “fyerje ndaj kujtesës” së viktimave të Holokaustit.

The Guardian, në të kaluarën ka raportuar shumë nga komentet e Chomsky, por këtë herë ka zgjedhur të injorojë deklaratat e tij të fundit në një çështje aktuale, duke lënë shumë njerëz të pyesin nëse është e përshtatshme për përzgjedhjen e komenteve të tij që ai i konsideron të denja për lajme.

Gazetari i pavarur, Matt Kennard vuri në dukje se RT, Morning Star dhe Kanarie ishin të vetmet organizata lajmesh që mbulonin vërejtjet e intelektualëve të çmuar. “Mediat kryesore janë duke drejtuar një fushatë ku informacioni kontradiktor thjesht fshihet nga rekordi. The Guardian është në ballë të kësaj fushate,“-tha ai.

Njerëz të shumtë ngritën pyetje rreth heshtjes së The Guardian në këtë çështje, ku disa akuzojnë atë për “censurë nga mosveprimi” dhe një “hakmarrje” kundër Chomsky dhe Corbyn. Kennard gjithashtu vuri në dukje se komentet e mëparshme të Chomsky mbi liderin Hugo Chavez të Venezuelës dhe Lëvizjen Palestineze për Çlirimit dhe Sanksioneve të Bojkotit, u raportuan nga gazeta.

Përdoruesit e mediave sociale gjithashtu pyetën pse mediat e tjera si BBC nuk kishin mbuluar komentet e Chomsky.

VINI RE: Ky material është pronësi intelektuale e RT

Përshtati në shqip Hashtag.al


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *