Vendosni fjalën kyçe....

Jelek-verdhët e Belgjikës përplasen me policinë në Bruksel


Protestat e “Jelekëve të Verdhë” në Bruksel janë shndërruar në dhunë mes demonstruesve që hedhin gjësende mbi objektet, dhe policinë e cila përdori spraj  me piper në drejtim të tyre.

Krahas qindra protestuesve me jelekë të verdhë që demonstronin kundër padrejtësive shoqërore, kishte edhe njerëz të veshur me bluza të zeza me kapelë.

Njësitet e policisë me kalë, patrullonin rreth qendrës historike të Brukselit ku dhe u përplasën me protestuesit në zona të ndryshme të qytetit. Autoritetet kanë arrestuar disa njerëz.

Belgjika sot po mban zgjedhje të përgjithshme, ndërkohë që paralelisht po mbahen edhe zgjedhje në të gjithë Bashkimin Evropian për Parlamentin e Unionit.

Selia e BE-së është e vendosur afër vendit ku ndodhën përleshjet.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *