Vendosni fjalën kyçe....

Gratë në ushtrinë angleze mund të bëjnë të gjitha rolet, nga këmbësore në Forcat Speciale


Të gjitha pozicionet e punës në ushtri tani janë të hapura për gratë, ka njoftuar sekretari i mbrojtjes Gavin Williamson në Britaninë e Madhe. Williamson njoftoi se, që nga sot, gratë që tashmë shërbejnë në ushtri janë në gjendje të transferohen në role të këmbësorisë, duke përfshirë Forcat Speciale.

Ata që aktualisht nuk shërbejnë do të jenë në gjendje të aplikojnë për rolet e këmbësorisë në dhjetor të këtij viti, me rekrutë të rinj duke filluar trajnimin bazë në prill 2019.

Sekretari i Mbrojtjes gjithashtu konfirmoi se gratë tani janë në gjendje të aplikojnë për t’u bashkuar me Marinën Mbretërore, me përzgjedhjen që fillon para fundit të këtij viti.

“Gratë kanë udhëhequr rrugën me shërbimin shembullor në forcat e armatosura për më shumë se 100 vjet, duke punuar në një gamë të ndryshme të roleve të specializuara dhe jetësore. Kështu që unë jam i kënaqur që nga sot, për herë të parë në historinë e saj, forcat tona të armatosura do të përcaktohen vetëm nga aftësia dhe jo nga gjinia. Hapja e të gjitha roleve luftarake për gratë jo vetëm që do t’i bëjë forcat e armatosura një punëdhënës më modern, por do të sigurojë që ne të rekrutojmë personin e duhur për rolin e duhur”, u shpreh ai.

Kurset e trajnimit do të fillojnë në Qendrën e Trajnimit të Komandës Detare të Marinos në Lympstone, në fillim të vitit 2019.

Burimi: Daily Mail

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *