Vendosni fjalën kyçe....

Më shumë aksionerë të ‘Facebook’ mbështesin propozimin për të hequr Zuckerberg nga karrigia e shefit


Disa aksinerë të ‘Facebook’ kanë rënë dakord për të hequr nga drejtimi shefin ekzekutiv Marc Zuckerberg, pasi ai kishte mohuar disa skandale të nivelit të lartë.

Arkëtarët shtetërorë nga Illinois, Rhode Island dhe Pensilvania, dhe Kontrollori i Qytetit të Nju Jorkut Scott Stringer, bashkë-paraqitën propozimin, shkruan Daily Mail.

Ata u bashkuan me fondin e mbrojtjes “Trillium Asset Management”, që e blenë në tryezë në qershor.

Propozimi, i cili do të votohet në mbledhjen vjetore të aksionarëve të kompanisë në maj 2019, po i kërkon bordit të ‘Facebook’ ta bëjë rolin e kryesuesit të bordit një pozicion të pavarur.

Facebook nuk iu përgjigj menjëherë kësaj kërkese.

“Facebook luan një rol të jashtëzakonshëm në shoqërinë dhe në ekonominë tonë. Ata kanë një përgjegjësi sociale dhe financiare për të qenë transparentë – prandaj po kërkojmë pavarësi dhe llogaridhënie në sallën e bordit të kompanisë “, tha Stringer.

“Trillium” e bëri propozimin në qershor, duke thënë se ‘Facebook’ ka nevojë për mbikëqyrje të pavarur pas skandaleve mbi rrëmbimin e të dhënave personale të mbi dhjetëra milionë përdoruesve, manipulimin e platformës nga aktorët e huaj dhe ndër të tjera përhapjen e retorikës nxitëse që shkaktoi dhunë në Myanmar.

Zuckerberg zotëron rreth 17 përqind të kapitalit të Facebook, por një klasë e dyfishtë aksionesh i jep atij shumicën e aksioneve me të drejtë vote, duke e bërë të vështirë kundërshtimin e tij.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *