Vendosni fjalën kyçe....

Rruga e re e Mëndafshit, treni i parë Belgjikë-Kinë nis udhëtimin


Treni i parë i mallrave, i ngarkuar me 37 kontejnerë, u largua nga qyteti belg i Liegut këtë javë për të udhëtuar në kryeqytetin e provincës Henan të Kinës. Rruga e mallrave është pjesë e projektit ambicioz të Kinës “One Belt One Road”.

Treni është i ngarkuar me mallra, duke përfshirë pjesë auto, ushqime për fëmijë, produkte farmaceutike dhe çeliku për dyqane të importit në Kinën qendrore. Do të udhëtojë 12 ditë nëpër kontinent nëpërmjet Rusisë para se të mbërrijë në Zhengzhou. Udhëtimi është për të mbuluar më shumë se 11.000 kilometra.

Shërbimi i trenave është planifikuar të zhvillohet një herë në javë fillimisht, me frekuencën që do të rritet në të ardhmen.

“Ne kemi çdo interes të kthehemi në Kinë dhe të kemi marrëdhënie të ngushta dhe të forta, dhe ne duhet ta shohim këtë si një mundësi dhe një domosdoshmëri”, tha Pierre-Yves Jeholet, nënkryetar i Vallonisë.

Linja e trenit Zhengzhou-Liege është e treta e këtij lloji që lidh dy vendet.

I fokusuar në projektet e infrastrukturës për rritjen e tregtisë “One Belt One Road” synon të lidhë Kinën me Europën, Lindjen e Mesme dhe më gjerë.

Që nga fillimi i trenave të mallrave midis Kinës dhe Europës në vitin 2014, gati 11,000 trena kanë lëvizur midis qyteteve europiane dhe kineze.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *