Vendosni fjalën kyçe....

Blog

“Rama Përpara!”

Blog Autor – Pano Soko Mbreti Diell që rrezaton dhe njerëzit që i rrinë përreth me synimin për të marrë pak nga drita e tij. Egografia e një despoti! Gjatë gjithë jetës sonë post-diktatoriale, ne (me ndihmën e mentorëve tanë politik) jemi kujdesur për stabilitetin politik më tepër sesa për…

Qeveria që luan buxhetin në kumar

Blog Autor: Klodian Tomorri Përtej kostove të fryra jashtë çdo limiti, ka dhe një detaj tjetër djallëzor në kontratat e koncesionit për Milot-Balldren dhe Orikum-Dukat. Është një detaj në dukje i parëndësishëm, por në të vërtetë thelbësor. Bëhet fjalë për monedhën. Çmimet në të dy kontratat janë në Euro. Por…

Një mesazh tjetër nga “Game of Thrones”

Nga Eden Kollçinaku Mjafton të ndjekim një serial televiziv si “Game of Thrones”, që të kuptojmë të mirat që na sjell një sistem i demokracisë liberale. Pas përfundimit — të papritshëm — të këtij seriali, një numër i madh opinionesh dhe editorialesh u botuan nëpër mediat ndërkombëtare, por edhe në…

“Mutinëria” e pushtetit

Nga Artan Fuga (Një analizë ku detyrohem të shërbej si akademik) Në vitin 1953 vdes Stalini me të cilin ishin lidhur të gjithë shtetarët e vendeve të Lindjes dhe edhe më fort akoma Enveri! Histori e gjatë. Mirëpo Hrushovi që erdhi në fuqi në Bashkimin Sovjetik e rrëzoi nga piedestali…

Një muaj nga jeta e një rrogëtari

Nga Klodian Tomorri E nis muajin me shpresë duke pritur me padurim ditën e rrogës. Ke kaluar një muaj të vështirë dhe ditët e fundit janë akoma dhe më sfilitëse. Por para se rroga të kalojë në bankë të del përpara qeveria. Qeveria ka qejf të pijë ujë në burim,…

Çfarë tha FMN-ja

Nga Klodian Tomorri Mesazhi kryesor ishte se sistemi tatimor ka humbur integritetin dhe është bërë i pabarabartë duke privilegjuar sektorë apo interesa të caktuara. Kjo e ka bërë fushën e lojës të pabarabartë mes bizneseve duke dëmtuar konkurrencën e ndershme dhe shpërndarjen optimale të burimeve në ekonomi. Janë uljet e…

ATSH-ja duhet mbyllur

Nga Eden Kollçinaku Hyrja e kapitalizmit dhe lirisë së tregut në Shqipërinë e viteve 1991 solli me vete edhe alternativat e reja mediatike, të cilat arritën të implementonin brenda vetes së vet standardet perëndimore dhe, njëkohësisht, të modernizonin tregun mediatik shqiptar. Duhet të them se në atë kohë, monopoli mediatik…