Vendosni fjalën kyçe....

Senatori Warner kërkon të mbledhë një grup senatorësh demokratë për t’i kërkuar Biden tërheqjen nga gara presidenciale


Senatori Mark R. Warner (D-Va.) po përpiqet të mbledhë një grup senatorësh demokratë për t’i kërkuar Joe Biden të largohet nga gara presidenciale, sipas dy njerëzve me njohuri të drejtpërdrejta për përpjekjet, përcjell Washington Post.

Warner po u thotë senatorëve demokratë se Presidenti Biden nuk mund të qëndrojë më në zgjedhje pas performancës së tij të lëkundur të debatit, sipas njerëzve të njohur me bisedat private që folën në kushte anonimiteti. Senatori i Virxhinias u ka thënë të tjerëve se është thellësisht i shqetësuar se Biden nuk është në gjendje të drejtojë një fushatë që mund të mundë ish-presidentin Donald Trump.

Zëdhënësja e Warner Rachel Cohen as nuk konfirmoi dhe as nuk mohoi se senatori mendon se Biden duhet të tërhiqet nga gara, në vend të kësaj lëshoi një deklaratë që thoshte: “Ashtu si shumë njerëz të tjerë në Uashington dhe në mbarë vendin, senatori Warner beson se këto janë ditë kritike për fushatën e presidentit dhe ai ia ka bërë të qartë Shtëpisë së Bardhë.”

Një sërë taktikash po diskutohen ndërsa senatorët me shqetësime në rritje po peshojnë mënyrën më të mirë për t’ia përcjellë shqetësimet e tyre presidentit.

Ndër opsionet në shqyrtim është një takim në Shtëpinë e Bardhë mes senatorëve dhe Biden. Edhe nëse disa senatorë nuk duan që Biden të braktisë, avokatët për takimin argumentojnë se ata mund ta përdorin atë forum për të shprehur personalisht shqetësimet e sinqerta. Ndonëse asnjë senator demokrat në detyrë nuk ka bërë thirrje publikisht që Biden të tërhiqet, ata kanë ndarë privatisht shqetësimet në rritje me njëri-tjetrin gjatë javës së kaluar ndërsa luftojnë një betejë tashmë të vështirë për të ruajtur shumicën e Senatit.

Si kryetar i Komisionit të Senatit për Inteligjencën, Warner shihet si një zë serioz që avokon privatisht që presidenti të tërhiqet.

Ai përfaqëson një shtet që demokratët duhet ta fitojnë në nëntor për të ruajtur kontrollin e tyre në Shtëpinë e Bardhë.