Vendosni fjalën kyçe....

‘Guruja’ vegan akuzohet pasi foshnja e tij njëmuajshe vdes nga kequshqyerja e dyshuar


Një nutricionist rus i vetëquajture, i cili mbron një mënyrë jetese vegane, është arrestuar në lidhje me vdekjen e djalit të tij një muajsh. Fëmija vdiq nga kequshqyerja e dukshme dhe mungesa e trajtimit mjekësor.

Maksim Lyutyy, një 43-vjeçar, banor i një fshati pranë qytetit Soçi, është vendosur në paraburgim pasi u akuzua të dielën në një gjykatë lokale.

Nëna e fëmijës, Oksana Mironova, u transferua nga burgu në arrest shtëpiak javën e kaluar. Foshnja u shpall e vdekur më 8 mars kur prindërit e tij e dërguan në spital. Fëmija lindi në shtëpinë e çiftit më 11 shkurt, thanë hetuesit.

Lyutyy është një trajner fitnesi që ofron këshilla për 64,000 ndjekës në faqen e tij në Instagram. Thuhet se ai i fton klientët në një kurë prej 500 dollarësh për kokë, ku do shpjegonte metodën e tij për të qëndruar në formë dhe për të jetuar deri në moshën 150 vjeç.

Teknika thuhet se përfshin abstenimin nga produktet shtazore dhe ushqimin e gatuar dhe ushqimin me fruta e perime të rritura me thithjen e drejtpërdrejtë të energjisë diellore.

Trajneri pohoi se ai e zhvilloi qasjen e tij pasi përjetoi një zgjim shpirtëror gjatë një udhëtimi në Indi dhe tha se përmirësoi shëndetin e tij duke lënë duhanin, alkoolin dhe drogën falë metodës.

Lyutyy dhe Mironova, e cila është në mesin e të 30-ave, me sa duket ishin mosbesues ndaj autoriteteve Fëmija nuk iu nënshtrua kontrolleve rutinë mjekësore të kërkuara për foshnjat dhe vetë ekzistenca e tij ishte një surprizë për zyrtarët. Çifti gjithashtu dyshohet se kundërshtoi të thërriste një mjek kur shëndeti i djalit filloi të përkeqësohej në ditët para vdekjes së tij.

Dyshohet se Lyutyy e ka nënshtruar fëmijën në dietën e tij të specializuar, duke i mohuar qumështin e gjirit ose qumështin artificial. Ai gjithashtu dyshohet se e detyroi foshnjën të duronte disa periudha 24-orëshe pa ushqim, me sa duket për të rritur vendosmërinë e tij.

Akuza kundër Lyutyy i cilëson veprimet e tij si kriminale dhe të ngjashme me abuzimin fizik, por pretendimi nuk thotë se ai shkaktoi vdekjen e djalit të tij.

Lyutyy përballet me deri në shtatë vjet burg nëse shpallet fajtor. Mironova u akuzua për shkak të vdekjes nga pakujdesia, e cila dënohet me burgim deri në dy vjet.