Vendosni fjalën kyçe....

Politikani i AfD përshëndet 60 gjinitë për të kundërshtuar në fund projektligjin për diversitetin gjinor (Video)


Në një video të vitit 2019 politikani i partisë Alternativa për Gjermaninë (AfD) Steffen Königer mbërriti në parlamentin e Brandenburgut për të folur mbi një projekt-ligj të paraqitur nga Partia e Gjelbër, i cili do të “fuste në funksion të pranimit të diversitetit gjinor dhe seksual, vetëvendosjes dhe kundër homo- dhe trans-fobisë”.

Ai gjithashtu “do të jepte të drejta të barabarta dhe barazi shoqërore për grupimin LGBTTQQ (lesbike, homoseksual, biseksual, trans, etj) në Brandenburg”.

“Të dashur homoseksualë, të dashur lezbike, të dashur androgjene, të dashur dygjini…” tha ai, duke vazhduar me një minutë tjetër përshëndetje, duke përfshirë “burrat trans-… gratë-trans…dhe trans-njerëzit”.

Një minutë e 12 sekonda pas fillimit të fjalimit të tij, presidenti i parlamentit pyeti nëse Königer “do të lejonte një pyetje të ndërthurur” – për të cilën ai menjëherë tha “jo”.

“Nuk kam mbaruar ende me prezantimin tim, zoti President. Na vjen keq,” tha Königer, duke shkaktuar të qeshura nga audienca dhe madje edhe një zyrtar i qytetit të ulur në panelin pas tij.

Politikani i AfD vazhdoi të fliste për gati një minutë tjetër, duke mos harruar të përmendte hermafroditët dhe “gjinitë e treta me dy shpirtra.” Më në fund ai iu drejtua deputetëve të Partisë së Gjelbër që qëndronin pas projektligjit dhe duke ‘respektuar’ gjininë me të cilën ata zgjedhin të identifikohen. duke i përshëndetur të gjithë si “Zonja ose Z.”.

Pas kësaj, Königer-it iu deshën tetë fjalë të tjera për të shprehur mendimin e tij: “Partia AfD e refuzon propozimin tuaj. Faleminderit.”.

I nderuar President, zonja dhe zotërinj, Të dashur gay, të dashur lezbike, të dashur të tjerë. E dashur grua për burrin dhe e dashur burrë për grua, gjini e dashur, e dashur gjini quer (e paspecifikuar), të dashur interseksualë, e dashur pagjini, të dashur joseksuale, të dashur jo-binare, të dashur pangender, të dashur meshkuj trans dhe burra trans, të dashur femra trans dhe gra trans, të dashur njerëz trans, të dashur trans me yll, të dashur femra trans me yll dhe gra trans me yll, të dashur meshkuj trans me yll dhe burra trans me yll, të dashur trans-njerëz, të dashur transfeminine, persona të dashur trans-seksual, të dashur interstern femra dhe të dashur interstern meshkuj, të dashur burra intersternë, të dashur gra intersterne, të dashur interstern.

Të dashur ndërgjiniorë, të dashur interseksualë, të dashur biseksual dhe të dashur hermafroditë, të dashur, gjini e tretë dhe e dashur gjini e katërt, të dashura gra XY, të dashur transvestitë, të dashur gjini zero, dhe sigurisht, sinqerisht të dashura gjinitë e tjera, nënvizoi Bader dhe duhet, Partia AfD refuzon projektligjin tuaj. Faleminderit”-thotë politikani.