Vendosni fjalën kyçe....

Varfëria ekstreme në vendin e dytë më të populluar në botë është ulur përgjysmë, thotë Banka Botërore


Varfëria ekstreme në Indi, vendi i dytë më i populluar në botë, vlerësohet të ketë rënë me 12.3 pikë përqindjeje midis 2011 dhe 2019, raportoi të hënën Economic Times, duke cituar një dokument të Bankës Botërore.

Sipas raportit, numri ra nga 22.5% në 2011 në 10.2% në 2019 dhe rënia në zonat rurale ishte shumë më e lartë se në zonat urbane.

Gazeta thuhet se ndoqi dy qasje për të vlerësuar varfërinë ekstreme.

Studimi zbuloi se varfëria ekstreme në vend ra në 19.1% nga 2011 në 2015. Varfëria pa një rënie më të madhe prej 9.1 pikë përqindjeje në katër vitet e ardhshme, duke rënë në 10%. Varfëria ekstreme midis 2017 dhe 2018 pa rënien më të shpejtë në më shumë se dy dekada, treguan statistikat.

Ndërsa varfëria rurale ra me 4.4 pikë përqindjeje ndërmjet 2011 dhe 2015, ajo ra më shumë gjatë periudhës katërvjeçare pasuese nga 21.9% në 11.6%.

Ndërkohë, varfëria urbane pati një rënie të mprehtë prej 6.6 pikë përqindjeje, nga 12.9% në 2015 në 6.3% në 2019. Raporti gjithashtu vuri në dukje një moderim në pabarazinë e konsumit, megjithëse me një ritëm më të ngadaltë.