Vendosni fjalën kyçe....

Hyundai e KIA tërheqin nga tregu mbi 500 mijë mjete


Kompanitë koreano-jugore të prodhimit të makinave Hyundai dhe Kia u kanë kërkuar 500,000 pronarëve që të parkojnë larg ndërtesave për shkak të rrezikut që makinat dhe SUV-të e tyre të digjen spontanisht, edhe pa qenë të ndezura.

Rreziku, sipas CNN, shkaktohet nga ‘problemet’ në bordin e kompjuter të frenave, të cilat mund të bëjnë qark të shkurtër dhe të ndezin një zjarr në motor.

Tërheqjet e Hyundai përfshijnë:

2016-2018 Santa Fe SUV

2017-2018 Santa Fe Sport SUV

Santa Fe XL 2019

2014-2015 SUV Tucson

Tërheqjet e e KIA përfshijnë:

Sedanët K900 2016-2018

2014-2016 SUV Sportage

Sipas CNN, ‘në total, Hyundai po tërheq 357,830 automjete, ndërsa Kia po tërheq 126,747’.