Vendosni fjalën kyçe....

Hajdutët tashmë shënjestrojnë trenat që transportojnë pakot e Amazaon, UPS e FedEx në SHBA


Fotot dhe videot që tregojnë grumbuj kutish të zbrazëta përgjatë binarëve hekurudhor në Los Angeles, Kaliforni janë bërë virale pasi kompanitë e transportit thonë se kanë parë një rritje dramatike të vjedhjeve të hekurudhave. Disa nga kutitë janë pako nga kompani si UPS, Amazon dhe FedEx.

Union Pacific, një nga kompanitë më të mëdha hekurudhore të vendit, thotë se mund të shmangë operimin në kontenë e Los Anxhelosit pas rritjes së vjedhjeve, për të cilat fajëson ndjekjen e dobët të krimeve. Kontejnerët dhe trenat janë të kyçur, por mund të thyhen.

Ajo tha gjithashtu muajin e kaluar në një letër drejtuar Prokurorit të Rrethit të Los Anxhelosit se pa një rritje prej 160% nga viti në vit në vjedhjet në qarkun LA. Kompania pretendon se një direktivë speciale e dhjetorit 2020 e lëshuar nga Prokurori i Qarkut George Gascón që ndryshoi mënyrën se si ndiqen penalisht shkeljet e nivelit të ulët ka kontribuar në rritjen, shkruan CNN, përcjell Scan-tv.

Union Pacific tha në letrën e saj se në tre muajt e fundit të vitit ka bërë mbi 100 arrestime të “kriminelëve aktivë që vandalizojnë trenat tanë” në partneritet me departamentin e policisë së LA dhe departamentin Sherriff të Los Angeles. Por Union Pacific, i cili ka departamentin e tij të policisë me juridiksion mbi 32,000 milje pista në zotërim, tha se edhe pse ka zgjeruar burimet e tij të sigurisë dhe ka bashkëpunuar më ngushtë me zbatimin e ligjit vendas, problemi nuk po zhduket. Pas arrestimit, personat lirohen nga paraburgimi brenda 24 orëve, thuhet në njoftim.

Krimi shoqërohet me rritje të varfërisë, e cila është rritur gjatë pandemisë. Direktiva e qarkut kishte për qëllim të luftonte sëmundjet sociale që vijnë nga dënimet për kundërvajtje, të tilla si vështirësitë me punësimin, strehimin, arsimin, përfitimet nga qeveria dhe imigracionin. Shoqata e Hekurudhave Amerikane shprehu shqetësimin për rritjen e krimit.