Vendosni fjalën kyçe....

Parlamenti Evropian bën thirrje për heqjen e kafazeve në ferma brenda vitit 2027


CATANIA, Italy: Picture taken 29 October 2005 shows caged battery hens in a chicken farm in Catania, Sicily. Despite reassurances from government and animal health experts over the threat of bird flu, chicken consumption has nosedived across Italy where consumers feel they are on the front-line of a possible flu pandemic. AFP PHOTO FABRIZIO VILLA . (Photo credit should read FABRIZIO VILLA/AFP via Getty Images)

Parlamenti Evropian me shumicë dërrmuese kërkoi ndalimin e përdorimit të kafazeve në bujqësinë e kafshëve deri në vitin 2027, në një rezolutë jodetyruese të miratuar sot.

Votimi erdhi si përgjigje e një peticioni të quajtur ‘Fundi i Epokës së Kafazit’, i nënshkruar nga 1.4 milionë qytetarë të BE-së, që kërkon heqjen shkallë-shkallë të kafazeve në ferma.

Masa e Parlamentit Europian tani rrit presionin mbi Komisionin Evropian, i cili pritet t’i përgjigjet zyrtarisht peticionit më 30 qershor. Rezoluta kaloi me 558 vota pro, 37 kundër dhe 85 abstenim.