Vendosni fjalën kyçe....

Tregtia e jashtme e Pekinit tejkalon 104 miliardë dollarë në tre muajt e parë të vitit 2021


Të dhënat doganore të lëshuara nga autoritetet kineze treguan se kryeqyteti Pekin pa një rritje prej 8.75% nga viti në vit në tregtinë e tij të jashtme në tremujorin e parë, me vëllimin që arrin në 677.37 miliardë juanë (104.45 miliardë dollarë).

Sipas statistikave, importet e qytetit u rritën 9% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar në 548.36 miliardë juanë (mbi 84 miliardë dollarë). Ndërkohë, eksportet u rritën në afërsisht 129 miliardë juanë (20 miliardë dollarë), me 7.2% në të njëjtën periudhë.

Importet e produkteve bujqësore kaluan 56 miliardë juanë (8.6 miliardë dollarë), me 86.1% më shumë në bazë vjetore. Importet e mineralit të hekurit dhe koncentratit të bakrit ishin gjithashtu shumë të forta.

Eksportet e telefonave celularë u rritën në mbi 19.5 miliardë juanë (3 miliardë dollarë), duke regjistruar një rritje prej 92% nga viti në vit. Furnizimet e pjesëve të automobilave gjithashtu shënuan rritje të fuqishme.

Pesë partnerët kryesorë tregtarë të Pekinit ishin Bashkimi Evropian, Shtetet e Bashkuara, Shoqata e Kombeve të Azisë Juglindore, Australia dhe Arabia Saudite, treguan të dhënat.