Vendosni fjalën kyçe....

8 murgesha që jetonin bashkë në shtëpinë e pensionimit vdesin brenda javës për shkak të Covidit


Tetë murgesha që jetonin në një shtëpi për murgeshat në pension në SHBA, kanë humbur jetën si pasojë e ndërlikimeve nga COVID-19 në javën e fundit. Katër prej tyre kanë ndërruar jetë madje në të njëjtën ditë, raporton Associated Press.

Kongregacioni që drejton shtëpinë zbuloi në Ditën e Falënderimeve se një nga afërsisht 100 motrat që jetonin atje, kishte dalë pozitive. Kjo pasoi në disa teste pozitive, pavarësisht distancës soziale dhe masave të tjera.

Vdekja e parë ndodhi javën e kaluar dhe njoftimet për vdekje vinin vazhdimisht. Katër nga tetë murgeshat vdiqën të hënën, duke krijuar një situatë të vështirë për motrat e tjera në shtëpi që e konsiderojnë njëra-tjetrën familje.

“Edhe pse ato janë më të mëdha dhe shumica e motrave që shkuan tek Zoti janë në fund të viteve ’80, ’90 … ne nuk prisnim që ata të shkonin kaq shpejt.” tha motra Debra Marie ScianoSciano. “Pra, ishte thjesht shumë e vështirë për ne”.