Vendosni fjalën kyçe....

Deputeti britanik: “Pasaporta” brenda vendit vetëm për ata që vërtetojnë se janë negativë nga Covid-19


Jeremy Hunt dëshiron testime masive dhe pasaporta shëndetësore në MB. Kritikët e akuzojnë atë për promovimin e P Kalimeve të FJALSS ’

Ish-Sekretari i Shëndetësisë, Jeremy Hunt, dëshiron që britanikët të bëjnë një test mujor të koronavirusit, me një rezultat negativ që u siguron atyre lejekalim të lirë në përditshmëri. Ideja e tij zemëroi disa komentues, të cilët e quajtën atë ‘Orëelliane’.

Duke shkruar në ‘The Times’ në fundjavë, konservatori Hunt tha se një vaksinë efektive është qëllimi kryesor i Britanisë për rikthimin në jetën normale.

Sidoqoftë, deputeti tha se vendi ka nevojë për një ‘plan B’ në formën e testeve mujore për të gjithë popullsinë, me lirinë për të jetuar një jetë normale që u jepet vetëm atyre që tregojnë rezultate negative të Covid-19.

Hunt sugjeroi se personave që do ofrojnë testin negativ të Covid-19, t’u jepet ‘pasaporta’ për të vijuar normalisht aktivitetet ditore.

Propozimi i tij nuk u prit mirë nga ndjekësit në rrjetet sociale të cilët e akuzuan politikanin për ‘fashizëm’.