Vendosni fjalën kyçe....

Indonezia do hapë bankën më të madhe islamike të vendit


Një bankë islamike në shkallë globale së shpejti do të jetë në gjendje të ndihmojë një popullsi të madhe myslimane në Indonezi, ndërsa vendi ka filluar bashkimin e filialeve të tre bankave shtetërore sipas Sheriatit.

BRI Syariah, njësia islamike e Bank Rakyat Indonesia, është vendosur të bëhet huadhënësi më i madh islamik i Indonezisë pasi ka nënshkruar një marrëveshje bashkimi të kushtëzuar me rivalët BNI Syariah dhe Bank Syariah Mandiri.

Duke folur për Anadolu Agency, Handi Risza, një ekonomist nga Universiteti Paramadina në kryeqytetin Xhakarta, tha se bashkimi i tre bankave islamike është një propozim i hedhur vite më parë, që do të nxisë rritjen e industrisë hallall në vendin e Azisë Juglindore.

Risza tha që industria në rritje hallall, duke përfshirë turizmin, modën dhe ushqimin dhe pijet, ka nevojë për financime të mëdha nga bankat islamike.

Banka e re islamike do të ketë një kapacitet huadhënie deri në 160 trilionë Rp (10.8 miliardë dollarë) dhe do të vazhdojë të rritet me hyrjet e kapitalit nga qeveria, tha ai.

Indonezia është vendi me popullsinë më të madhe myslimane në botë.