Vendosni fjalën kyçe....

Pekini sinjalizon sanksione të ashpra ndaj atyre që fajësojnë Kinën për Covid-19


Kina nuk do t’i nënshtrohet padive dhe sanksioneve amerikane që synojnë të fajësojnë Pekinin për krizën e Covid-19, paralajmëruan mediat shtetërore, duke sugjeruar që kundër-sanksionet ndaj zyrtarëve dhe shteteve të tëra tashmë kanë nisur të shqyrtohen.

Anëtarë të shumtë të Kongresit amerikan dhe zyrtarë të tjerë do të jenë në listën e sanksioneve të Kinës për përfshirjen e tyre në përpjekjet për të demonizuar Kinën për përgjegjësinë e saj të dyshuar për pandeminë, raportoi Global Times, duke cituar analistët.

Masat ‘ashpra’ do të synojnë Senatorin John Hawley, një republikan i Misurit, i cili autorizoi legjislacionin në mes të prillit, i cili do t’i lejonte qytetarët amerikanë të padisin qeverinë kineze për të mbuluar me sa duket të vërtetën për Covid-19.

Prokurori i Përgjithshëm i Misurit, Eric Schmitt, i cili paditi Kinën në emër të shtetit të tij, është gjithashtu pjesë e kësaj liste.