Vendosni fjalën kyçe....

Riatdhesohen 49 persona nga 3 shtete të BE-së, iu refuzua kërkesa për azil


49 persona mes tyre edhe familje me fëmijë janë riatdhesuar nga 2 shtete të Bashkimit Evropian pasi i ishte refuzuar kërkesa për azil.

5 persona të cilët kishin kërkuar azil në Luksemburg dhe 44 në Francë u riatdhesuan ditën e sotme nëpërmjet Rinasit.

Njoftimi i policisë:

Rinas – Operacioni i radhës i riatdhesimit Francë + FRONTEX, me eskortë shqiptare.

Riatdhesohen 49 shtetas, mes tyre familje me fëmijë, të cilëve u është refuzuar azili.

Vijojnë çdo javë operacionet për riatdhesimin e shtetasve shqiptarë të cilëve u është refuzuar kërkesa për azil apo që kanë shkelur rregullat e qëndrimit në hapësirën SCHENGEN.

Nëpërmjet një fluturimi me charter nga Metz, Nancy, kanë mbërritur në Rinas 49 shtetas shqiptarë, mes tyre familje me fëmijë, nga të cilët 5 janë kthyer nga Luksemburgu dhe 44 nga Franca.

Veç bashkëkoordinimit Francë – Belgjikë dhe Francë – Holandë, kësaj radhë kanë marrë pjesë Luksemburgu dhe eskorta e Policisë Kufitare shqiptare.

Policia Kufitare në Rinas mori masa për sigurimin e tyre në ambientet e përcaktuara për këtë qëllim, deri në përfundim të procedurave nga specialistët e Policisë Kufitare.

Ministria e Brendshme dhe Policia e Shtetit apelojnë edhe njëherë për të gjithë ata shtetas që synojnë të udhëtojnë në hapësirën SCHENGEN, me qëllim kërkimin e azilit, të mos bëjnë përpjekje të kota, pasi shanset për të fituar azil janë zero.

Ndërkohë, Policia Kufitare ka shtuar masat gjatë intervistimit, për arsyet e lëvizjes në hapësirën SCHENGEN, si dhe masat në kufirin e gjelbër.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *