Vendosni fjalën kyçe....

E detyruan të hiqte shaminë në burg, gruaja merr 120 mijë dollarë dëmshpërblim


Një grua myslimane nga Minesota ka marrë 120,000 dollarë për të tërhequr padinë, duke pretenduar se ajo ishte e detyruar të zhvishej në burg dhe të hiqte hixhabin e saj për një foto gjobe për një shkelje trafiku, thanë gruaja dhe avokatët e saj.

Aida Shyef Al-Kadi, nga St Louis Park, u paraqit me avokatët e saj në selinë Këshillit për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike, për të njoftuar marrëveshjen e aprovuar muajin e kaluar nga Gjykatësi i Qarkut, John Tunheim.

Al-Kadi, 57 vjeç, tha se trajtimi i saj në burgun e Qarkut Ramsey në gusht 2013 ishte ‘një nga përvojat më poshtëruese dhe të dëmshme’ të jetës së saj.

Një gjykatës kishte lëshuar një urdhër për arrestimin e Al-Kadi, pasi ajo humbi një seancë gjyqësore për një shkelje trafiku, teksa çonte vajzën në spital, njoftoi ‘Star Tribune’.

Sipas marrëveshjes, burgu ka vendosur rregulla specifike se si të strehohen të burgosurit me veshje fetare kur bëjnë fotografi. Qarku gjithashtu ra dakord të shkatërrojë të gjitha kopjet dhe të fshijë çdo kopje elektronike të fotografisë së Al-Kadi.