Vendosni fjalën kyçe....

“A mund ta imagjinoni që trupat siriane të vijnë në Francë pa ftesë?” – Assad për revistën franceze


Nuk ka ndonjë ndryshim të madh mes mbështetjes së terrorizmit në tokën siriane dhe dërgimit të trupave atje pa miratimin zyrtar nga qeveria e saj, tha Bashar Asad ndërsa ai zbehu rolin e Francës në luftën civile të Sirisë.

‘Siria ka bërë një rrugë të gjatë për të mposhtur pjesën më të madhe të kryengritjes terroriste në tokën e saj, por xhepat e rezistencës mbeten, ndërsa xhihadistët po marrin mbështetje nga Turqia dhe vendet perëndimore’, i tha Bashar Asad revistës ‘Paris Match’, duke veçuar SHBA-në, Britaninë e Madhe dhe veçanërisht Francën.

Franca është bashkuar me koalicionin kundër ISIS-it të udhëhequr nga SHBA-ja, duke siguruar mbështetje ajrore dhe duke vendosur forca speciale në Siri.

Por për Asadin, ndërhyrja franceze është njësoj me pushimin, pasi Parisi nuk arriti të sigurojë autorizimin e Damaskut për misionin.

‘A mendoni sinqerisht se ne mund të dërgojmë forcat siriane për të luftuar terrorizmin në Francë pa u ftuar nga qeveria franceze? E drejta ndërkombëtare rregullon sjelljen e shteteve në botë, jo qëllimet e tyre.’

‘Kur forcat e huaja erdhën në Siri pa u ftuar nga qeveria legjitime, ai quhet okupim’, këmbënguli presidenti sirian.