Vendosni fjalën kyçe....

Ligji për “punën skallvëruese”, në Hungari shpërthejnë protestat


Protestat kanë shpërthyer në Hungari pasi parlamenti i vendit miratoi ligje të reja të punës, të cilat janë etiketuar si “punë-skllavëri ” nga kundërshtarët.

Rregullat e reja nënkuptojnë se kompanitë mund të kërkojnë deri në 400 orë jashtë orarit të punës në vit dhe të vonojnë pagesën për tre vjet.

Policia përdori gaz lotsjellës kundër turmave në shkallët e ndërtesës së parlamentit të mërkurën mbrëma.

Opozita krijoi kaos brenda, duke bllokuar shkallët dhe duke fërshkëllyer për të ndërprerë votat.

Ata ishin gjithashtu të zemëruar për një votim të dytë për të krijuar një sistem të ri të gjykatave administrative të kontrolluara nga ministri i drejtësisë, të cilin kritikët nuk kanë frikë.

Përkundër përçarjes, shumica dërrmuese e kryeministrit Viktor Orban në parlament e shtyu ndryshimin.

Qindra protestues – një vlerësim sugjeroi deri në 2,000 – u mblodhën jashtë ndërtesës të mërkurën për të protestuar kundër ndryshimit të “punës skllavëruese”.

Policia në marshin e trazirave, duke formuar një pengesë njerëzore, përdori gaz lotsjellës kundër turmës, kur një numër i vogël protestuesish u përpoqën të largoheshin.